Gummilyd #17

Hilde Marie Holsen // Kristoffer Lislegaard // Thomas Holme

GummiLyd er en konsertserie der eksperimentell musikk og smalere genre, fremføringer og performance kan oppleves live. Det være seg elektronika, drone-musikk, ambient, dark industry, synth og sequencer-oppbygget lyddesign, spoken word, dans, improvisert støymusikk basert på bearbeidede feltopptak på diy- og ukonvensjonelle instrumenter, freejazz eller harsh noise. Musikken kan oppleves å være i randsonen av det etablerte, kommer gjerne fra undergrunnsmiljøer og åpner for reiser i nye lydlandskaper.

Hilde Marie Holsen
frå Jølster, har med trompet og elektronikk funne sin eigen veg i eit skjæringspunkt mellom jazz, drone- og samtidsmusikk. Gjennom lydprosessering av trompeten skapar Holsen eit elektronisk univers, som ho blandar med ein melankolsk tone frå trompeten. Slik lagar Holsen eit originalt lydlandskap, som kan opplevast både vart, skjørt og skakt, men også kraftig og dynamisk.

I 2023 er Holsen aktuell med fleire album: Holsen&Cassiers - Walking in Circles som kom ut på Stroom Records i januar, og Ediacara, Holsen sitt tredje soloalbum, denne gongen på eige plateselskap: Pelun.

Dei føregåande soloplatene til Holsen, Ask (2015) og Lazuli (2018) har begge vekt mykje merksemd i både nasjonal og internasjonal musikkpresse, med kritikkar frå mellom anna The Guardian, The Wire og The Quietus. Ask vart nemnd som eit av høgdepunkta frå 2015 i NRK P2 sitt program Jazzklubben, medan Lazuli kom med i Dagsavisens årsbeste for 2018 og vart omtala som «nærast sjokkerande fullkome».

«The end result is music that is uniquely individual and highly distinctive. Forget any comparisons, Holsen is without parallel. Even more so than Ask did, Lazuli signals the arrival of a bright new star.»
https://www.allaboutjazz.com/lazuli-hilde-marie-holsen-hubro-records-review-by-john-eyles

Hilde Marie Holsen har mellom anna spelt på festivalane Punkt, Ultima, 12Points (Ir/Es), OsloJazz, Rewire (NL) og London Jazz Festival (UK), samt turnert i Europa med konsertar i m.a. Italia, Storbritannia, Luxembourg og Tyskland, både som soloartist og saman med musikarar og grupper som FOOD, Morten Qvenild, Maja S. K. Ratkje, Sarah-Jane Summers og Lynn Cassiers, i tillegg til at ho spelar fast i Silent Fires og Bilayer. Hilde Marie Holsen har óg hatt fleire oppdrag som komponist - i 2021 framførte ho «Enjnj’ kvestra astra» for trompet og ambisonics til EAU. No i 2023 arbeider ho med musikk til ein kortfilm av Sissel M. Bergh, og i 2019 var Holsen mellom anna aktuell med eit tingingsverk for GRM i Paris. Ho har óg hatt tingingsverk frå mellom andre Ultima (2017) og Førdefestivalen (2017).

«Jeg kan ærlig talt knapt huske sist jeg kom over et så åpenbart talent. Møtet med Lazuli bringer frem minner om å høre Arne Nordheim, Arvo Pärt og den senere Miles Davis for første gang, som inngangsportaler til parallelle universer av musikk. (...) Det lyder vakkert og gnissende, meditativt og utfordrende, ensomt og likevel varmt.»
Arvid Skancke-Knutsen, Klassekampen
https://klassekampen.no/.../2018-06-11/fylt-av-ro-uro-og-eno

«Det er en stor opplevelse å la seg overvelde av lydlandskapene til Hilde Marie Holsen»
Geir Rakvaag, Dagsavisen

«Både Jon Hassell og Arve Henriksen kunne ha satt opp teltene sine i kveldens musikk, men Hilde Marie Holsen lykkes godt med å rydde nye felt, dyrke egne vekster og overraske oss som liker smalt terreng.»
Arild R Andersen, Jazzinorge

Kristoffer Lislegaard
Med en god blanding av datamaskiner, knapper, knotter og spesialdesignede instrumentoppsett lager Kristoffer Lislegaard musikk som rangerer fra rolig og meditativ ambient til beatdrevne utglitchede rytmer og utvasket støy. Et gjennomgående tema i Lislegaards multidisiplinære arbeid er utforskningen av ulike metoder for lydskaping, f.eks. gjennom programmering, improvisasjon, opptak, omarbeiding av eget materiale og inkorporering av andre kunstformer.
https://www.kristofferlislegaard.com/

Thomas Holme
(f.1982) spiller “happy noise” på feedback og effekter, og vokal. Han har spilt siden 2010, alene og med andre i flere konstellasjoner. Holme er glad i å følge magefølelsen og se hvor det tar ham.

Gratis inngang. 18-årsgrense + vergeordning.

Praktisk info
Multisalene våre ligger i 2. etasje. Trapper opp finnes forbi Centralen bar.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Toaletter finnes nede ved Hovedinngangen.