Klimafestivalen: Rundt og rundt

Union Scene for Barn

Vi feirer Klimafestivalen med teaterforestilling og mange aktiviteter på union scene for barn denne lørdagen.

”Rundt og rundt” er en musikkteater-produksjon mot ressurssløsing og for gjenvinning som ligger i gråsonen mellom musikkteater, kick-off og workshop hvor barna blir direkte involvert i handlingen. Forestillingen passer for barn fra 3 til 10 år. Vi gleder oss til å se reaksjonene på et uvanlig samarbeidsprosjekt! Litt om forestillingen: Gjennom humor, alvor, sang, musikk og figurteater tar kick-off-teateret opp brennaktuelle tema som gjenvinning, gjenbruk, energibruk og klima- problematikk. Barna får være med på å bruke sine kunnskaper, ta opp det de lurer på og reflektere over om de kan gjøre en forskjell – noe de faktisk kan! 

”Finken” er litt av en bajas. Han er bare opptatt av å få nye ting - de gamle kaster han. Finken er en veldig travel mann som absolutt ikke har tid til søppelsortering. Finken har dårlig tid men allikevel har han god tid til kosedyret sitt en isbjørnbamse. ”Felix” er grønn av natur. Han liker å lage finurlige nye ting av gamle ting og han liker å sortere søppel og gi det til ”Gjenni” - fuglen sin! ”Gjenni” er en meget spesiell fugl - hun spiser søppel og legger store colombiegg med gjenvinningsprodukter i. Sorteringskassene er sinnrike innretninger med alarm i hver kasse. Alarmene har Felix installert for å hjelpe Finken til å sortere riktig. Finken er lat og orker ikke å sortere. Dermed går alarmen i ett sett. Finken blir så irritert på sorteringskassene at han kaster søppelet bak over sceneteppet i stedet. Men avfallet tar hevn, det blir til et forferdelig søppelmonster som kommer for å ta Finken. Det blir veldig skummelt. Så skummelt at Finken sorterer søppel så det ljomer. Publikum derimot synes ikke det er skummelt, de har for lengst forstått at det er Felix som har kledd seg ut. 

Forestillingen er laget og fremføres av Scenekompaniet. Den frie teatergruppen har hele landet som spillearena og har i år 30 års fartstid som profesjonelt musikkteater med hovedvekt på omfattende turnévirksomhet med produksjoner for barn (over 4500 spilte forestillinger siden 1993).

----------------------------------------------

Etter teaterforestillingen blir det følgende aktiviteter på klimaverksted:

  • Lage blomsterpotter av papir, så solsikker.
  • Bojagi.
  • Mal på gamle kopper og glass (Fretex).
  • RFD aktivitet
  • Natursti med Miljøagentene.

Praktisk info
Unummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.