Anders Grønseths Multiverse

Anders Lønne Grønseths ‘Multiverse’ er en fersk konstellasjon med etablerte og meritterte musikere fra Norge og Island. Kvintetten utga sin første plate i september 2018, til strålende omtale i norsk og utenlandsk musikkpresse. Allerede i april 2019 utgis album nummer to, samtidig med at bandet gjør sine første konserter i Norge.

Kvintetten Multiverse har ligget på tegnebordet hos Anders Lønne Grønseth i flere år. Musikken spinner videre på idéer som ble utforsket på hans to kritikerroste album med kammerensemblet Mini Macro Ensemble (2015 og 2016), men i et format som har bunnsolide røtter i jazzhistorien. Grønseth viser med tydelighet at han er i besittelse av en særegen kompositorisk stil som både lener seg mot klassisk modernisme med referanser som Ravel og Messiaen, og jazzmodernister som Wayne Shorter og Kenny Wheeler. Musikken framføres med stor improvisatorisk frihet og gnistrende samspill mellom musikanter som på hvert sitt vis har vist seg som sterke representanter for den nordiske jazzen av i dag.

Anders Lønne Grønseth (saksofoner og bassklarinett) er en aktiv komponerende jazzutøver med et eklekstisk særpreg. Med prosjekter som Sphinx, Mini Macro Ensemble og duosamarbeid med pianist David Skinner har han utviklet en jazzhybrid med moderne klassisk musikk og musikk fra Midtøsten og India som sentrale influenser.

Hayden Powell (trompet og flugelhorn) har tre utgivelser med egen trio. Han har deltatt i flere prosjekter med Trondheim Jazzorkester, blant annet som JazzZtipendiat med trioen Magic Pocket. Han er med i bandet til verdensmusikkartisten Natascha Atlas og fikk i 2016 sin debut på platemerket ECM som del av bandet til den finske pianisten Iro Haarla.

Espen Berg (piano) har markert seg sterkt gjennom sine soloutgivelser og sitt arbeid med egen trio. Espen ledet Trondheim Jazzorkester som JazzZtipendiat ved Molde Jazzfestival i 2016, og er utpekt som ambassadør for NTNU jazzlinja og Trondheim Jazzfestival.

Audun Ellingsen (bass) har samarbeidet med Anders Lønne Grønseth i snart 20 år, blant annet i kvartetten Sphinx og Mini Macro Ensemble. Har to utgivelser med sitt eget band Audun Automat, vært fast medlem i bandet til Frøy Aagre i en årrekke og er en aktiv figur i Oslos frilansmiljø.

Einar Scheving (ISL, trommer) er en av Islands mest aktive musikere med en mangfoldig karriere – som deltaker på over 100 album med noen av Islands fremste artister, som komponist for jazzgrupper og symfoniorkestre, som slagverker i Islands nasjonale symfoniorkester og ikke minst som leder av Einar Scheving Quartet, som har mottatt tre Icelandic Music Awards.

Unummererte sitteplasser. Dørene åpner 19:00. Konsertstart ca. 20:00.
18 års aldersgrense + vergeordning.  

Arrangeres av Drammen Scener i samarbeid med Drammen Jazzforum. 

Praktisk info
Vår koselige og intime Klubbscene!

Denne scenen er i utgangspunktet en scene med ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert.

Barer: Centralen vil holde åpent. Ved større arrangementer vil ytterligere barer være åpent.

Lurer du på noe mer? Se her.


Denne forestillingen har Bizzy-pris!
Bizzy er en egen app for de mellom 13-21 år i Buskerud som gir rabatterte priser på utvalgte kulturarrangementer i fylket. For å få tilgang til våre arrangementer med Bizzy-pris, må du gå inn via appen. Last ned Bizzy her.