Drammens Pønk

Norsk Råkk, Dilettantene, Revalver Rack ++

Union Rock inviterer til en pønkeaften på Union!

NORSK RÅKK
Norsk Råkk er for et utstrakt publikum det nærmeste du kommer euforisk lykke fra en konsertscene.

Norsk Råkk har i en årrekke turnért land og strand rundt med sin ska- og new wave-infiserte rock og punk, og bandet legger ingen begrensninger på seg selv når de opptrer, verken på sceneutfoldelse, sjangerlefling eller vokalistrotasjon. Variasjon er da også et sentralt begrep på bandets nyeste album, og en kollektiv tankegang gjennomsyrer både låtvalg, bandkonstellasjon og sceneshow.

Per 2019 fremstår Norsk Råkk som et mer helstøpt band enn på lenge. Norsk Råkk har signert med Big Day Records, fått seg fast blåserrekke, og kom 19.januar i fjor ut med et nytt album: ”Helgardert”. På ”Helgardert” går Norsk Råkk nye veier musikalsk sett, og skiva har fått sin helt unike identitet. Lydbildet til Norsk Råkk er fornyet, men uten å gå på bekostning av grunnidéen som bandet har fulgt siden starten. 

DILETTANTENE
"Dilettant (fra italiens: dilettare, "glede (seg), nyte," egentlig "en som nyter" er opprinnelig en italiensk betegnelse på en aristokrat som engasjerer seg i vitenskap, kunst, kultur, litteratur og andre interesser som tidrøyte.

Dilettantene spiller en slags poetisk postpunk med milde og melodiske sidesprang. Her er det to trommesett, blåserekke og mye mer. Dilettantene er et prosjektband som møtes ca 4 ganger i året, og da er de sammen 24/7. De kriver all musikken sammen og bruker som regel tekster fra norske poeter. De har blant annet tonsatt Herman Wildenvey, Levi Henriksen og Tristan Vindtorn.

Dilettantene består av Bjørn Ola Østby, Jon Mihle, Jørn Skau Ellingsen og Morten Liene.


REVALVER RACK
Revaalver Raack har med sin ærlige stil og ujålete fremtoning lenge sett på seg selv som hverdagsheltene som ble båret frem som frukten av en midlivskrise. De blir omtalt av «jungeltelegrafen» som et bra liveband, med en fengslende opptreden. Musikken kan minne om en punket utgave av Jokke med mye energi. Vel verdt å få med seg.


Praktisk info
Velkommen til Union Scene. På huset finnes det mange scener!

Barer: Centralen bar holder alltid åpent ved arrangementer. Ved større arrangementer vil du finne ytterligere barer plasser rundt på huset.

Toaletter: Du finner toaletter rett ved Hovedinngangen.

Handicap: Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spesielle behov ved din konsertopplevelse - vi tilrettelegger gjerne for deg!