Bendik Hofseth

Bendik Hofseth i duoformat med Helge Iberg på flygel er en del av Drammen Jazzforums konsertserie våren 2020.

Bendik Hofseth er artist, sanger, saksofonist, låtskriver, pedagog og produsent. Han er vel også den norske jazzmusikeren som har vært nærmest et internasjonal gjennombrudd som popstjerne tilbake på 90-tallet.

Karrieren begynte allerede sent på syttitallet i miljøet rundt Club 7. Til tross for sin unge alder spilte han med alt som kunne krype og gå på musikkscenen fra frijazz til popmusikk, R&B til klassisk. Han studerte komposisjon på Musikkhøgskolen samtidig med studier ved UiO.

I1987 ble han invitert til å spille med Steps Ahead som arvtager etter Michael Brecker. I seks år bodde han i NYC og turnerte verden rundt med Steps og andre konstellasjoner. Som saksofonist solist gjorde han innspillinger over hele verden, som jazzsolist men også med storband og symfoniorkestre.

I 1991 kom ”IX” som markerte begynnelsen som soloartist og sanger. I 1993 kom oppfølgeren ”Amuse Yourself” og Hofseth var da tilbake i Oslo for å virke derfra. Utgivelsene kom på rekke og rad utover 90-tallet, 4 i eget navn og opp imot hundre innspillinger hvor han deltok på andres plater. I 2016 ble IX relansert for å markere 25-årsjubileet. Dette ble feiret med en utsolgt konsert på Rockefeller som ble filmet og sendt på NRK.

Hofseth er nå aktuell med det kritikerroste albumet Atonement. På dette albumet tar han opp spørsmål som hvordan man kan reise seg etter å ha falt. Hvordan etablerer vi tillit etter å ha blitt forrådt? Kan vi gjenvinne tro etter at tvilen har fått oss til å vakle? Hvordan kan vi oppleve forsoning etter tap?

Suksessen med jazzpakka fortsetter. Kjøp tilgang til alle fire konserter til kun 500,-. Les mer her.

Dørene åpner 20:00. Konsertstart ca 21:00. 18-årsgrense + vergeordning. DJs spiller før og etter konserten i Centralen. Konserten arrangeres i samarbeid med Drammen Jazzforum.
Praktisk info
Vår koselige og intime Klubbscene!

Denne scenen er i utgangspunktet en scene med ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert.

Barer: Centralen vil holde åpent. Ved større arrangementer vil ytterligere barer være åpent.

Lurer du på noe mer? Se her.