Youssou N’Dour & Le Super Étoile de Dakar

Drammen Sacred Music Festival

NB! Konserten er flyttet til 2021. Grunnet spredningen av coronaviruset, har Drammen Scener og arrangør vært nødt til å innstille arrangementer. Dette arrangementet er besluttet flyttet til 24.09.2021. Din(e) billett(er) er gjeldende for den nye datoen. Ekstra informasjon vil bli sendt på SMS/e-post. Øvrige spørsmål? Les her.

---- 

Når Drammen Sacred Music Festival og Interkultur inviterer til festivalåpning 11. september, er det med en av vår tids aller største artister på scenen: Youssou N’Dour! Dette blir den eneste konserten han spiller i Norge, og med seg til Union Scene i Drammen tar han sitt legendariske band Le Super Étoile de Dakar.

I godt over 30 år har Youssou N’Dour vært en av Afrikas største, mest innflytelsesrike og innovative musikere. Han begynte å opptre allerede som 12åring, og etter at bandet Étoile de Dakar ble grunnlagt på 70-tallet ble han raskt Senegals største popstjerne.

Som musiker har han røttene godt plantet i den senegalesiske musikktradisjonen, men har gjennom hele sin lange karriere vært en innovatør som har søkt etter nye måter å uttrykke seg på. Han har med letthet bevegd seg mellom sjangere, og er berømt for å utvikle den tradisjonelle senegalesiske dansemusikken mbalax ved å blande inn elementer fra ulike sjangere som soul, hiphop, jazz og latinske rytmer. Denne musikalske allsidigheten har ført til kreative samarbeid med artister som Peter Gabriel, Bruce Springsteen, Sting, Paul Simon, Neneh Cherry og Wyclef Jean, og gitt han et stort publikum over hele verden. Her hjemme i Norge ble han et kjent navn for de fleste med sangen «7 seconds» som han lagde sammen med Nenneh Cherry i 1994.

Det er ikke bare som musiker Youssou N’Dour har vært allsidig. Ved siden av musikken, har han også en historie som aktivist, skuespiller og politiker. I 1985 organiserte han en konsert for å frigjøre Nelson Mandela, han har samarbeidet med UNICEF og FN, og i de senere årene har han også vært kultur- og turismeminister i Senegal, og spesialrådgiver for presidenten.

Det er med stor glede at vi inviterer til denne eksklusive konserten med Youssou N’Dour i Drammen 11. september 2020!

Earlybird-billetter frem til 10. mai. Prisen økes til 505,- etter det. 

Dørene åpner 19:00. Konsertstart ca. 20:30. 18-årsgrense. 

Praktisk info
Les mer om vår refusjonsgaranti.
Endringer som følge av koronaviruset.


Den største scenen på Union Scene! Til vanlig kun ståplasser, men grunnet utbruddet av koronaviruset, er det nå kun sitteplasser, med mindre noe annet er spesifisert under arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Til vanlig en fast stor bar inne på Hovedscenen, samt fast bar i Centralen. Av smittevernhensyn er disse per nå stengt, og bestilling av drikke/snacks foregår via tjenesten Ordr.

Lurer du på noe mer? Se her.