Staut

Konserten har blitt flyttet fra et tidligere tidspunkt til 4. februar 2023. Dine billetter er gyldig for ny dato. 

----

Et av Norges mest populære band funderer rundt fortida, feirer og fortsetter ferden. Nå kommer tiårsjubilantene til Union Scene for å feire med deg! 

Man finner virkelig ikke mange band som Staut i Norge. Med kombinasjonen fengende melodier, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger. Frem til i dag har Staut ikke bare en imponerende rekke radiolistinger og hits å vise til, men også både gullplater og førsteplass på albumlista, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, solide anmeldelser, en alltid økende fanskare, og ikke minst: kvalitet hele veien.

Det er lenge siden Staut viste seg å virkelig ha kommet for å bli, og i år fyller sekstetten hele ti år.

Første markering var som kjent satt til Grefsenkollen med en intimkonsert den 26. mars, og hvor billettene forsvant på godt under ett minutt. (Utsatt grunnet Covid-19.) En konsert på Sentrum Scene (17. oktober) er også lagt ut for salg nylig, mens en ny, solid tur rundt om i Norge snart offentliggjøres.

De 10 seneste årene har følgende pakkeliste hengt i en Home Sweet Home-magnet på kjøleskapet hjemme:
- Seks umake menn med særskilte tilpasningsbehov og hvert sitt støykansellerende headset.
- Seks kofferter med følgende innhold: Tannbørste med hårtap, hårbørste med tanntap, stygge klær og pensko.
- Ett stykk flosshatt
- En ubrukelig Van med defekt aircondition siden selgeren fra Innlandets mørke skoger valgte å plombere anlegget.
- En lastebil med utstyr for flere hundre kroner slengt baki, etter Egil Danielsen-metoden. Gitarparken alene har stått for 18 prosent av Sør-Amerikas avskoging.
- Dette er innholdet som uke etter uke legger ut på the long and winding road for å finne frem til den innerste blindtarm av vårt kjære værunderbitte land.
- Reisefølget kan oppleves som varierende i humør og engasjement, alt etter hvor på døgnet man befinner seg. Besetningen skulle være lettgjenkjennelig.

I 10 år har dette musikalske herbariumet reist rundt og forkynt sol til folket. La det bli 10 nye!

Staut er:
Gaute Lein
Asle Tronrud
Ørnulf Juvkam Dyve
Dag Arve Sandnes
Frode Flatland
Torgeir Bolstad

Dørene åpner 20:00. Konsertstart 21:00. 18-årsgrense + vergeordning

Praktisk info
Unummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.