Ellen Andrea Wang

Drammen Jazzforum inviterer til konsert med Ellen Andrea Wang. 

Er det noen som ettertrykkelig har bevist at man kan skrive hitter og fortsatt ha begge beina i jazzen, må det være bassist og vokalist Ellen Andrea Wang. Hun har en særegen sound som er både vital, fengende og melodiøs. Med et sjangerkryssende uttrykk har hun utmerket seg som en oppfinnsom kunstner som blander stiler på enestående måter. Fra samarbeid med Sting, Manu Katché og Marilyn Mazur, til opptreden med spellemannsvinnende gruppe GURLS, til egne prosjekter som Pixel og Ellen Andrea Wang trio, dyrker Wang konsekvent smakfull jazz og pop på nye kreative måter. Musikken hennes balanserer det lyriske med det grove-baserte, akustiske med det elektriske, noe som resulterer i en unik moderne sound.

På Ellen Andrea Wangs tredje studioalbum, Closeness, finner vi Wang på kontrabass og vokal, det britiske stjerneskuddet Rob Luft på gitar og den svenske merriterte Jon Fält på trommer.

Wang har på dette albumet latt seg inspirere av den amerikanske bassisten Charlie Haden og skrevet ny musikk med utgangspunkt i estetikken og filosofien til Haden.

Albumet består av eventyrlige personlige komposisjoner, tradisjonelle spirituals i nye arrangementer, i tillegg til to nøye utvalgte cover fra Ornette Coleman (Lonely Woman) og Pat Metheny (This Is Not America). Samspillet mellom musikerne er noe helt eget der de tilnærmer seg hver låt med tålmodighet og med en omsorg for kunsten. 

Wang sier: «Jeg har et ønske om å finne fram til det enkle i musikken, slik Haden gjorde. Roen i basspillet, og la tonene få synge. Det har vært godt å skrive musikk som får lov til å hvile litt fordi livet som musiker kan være heseblesende. Her er det musikk som puster. « 

Ellen Andrea Wang er Artist in Residence på Molde internasjonale Jazzfestival 2021

Dørene åpner 18:00. Konsertstart 20:00. Drammen Jazzforum holder alle varme med jazzkafé før konserten på Hovedscenen. 
Praktisk info
Les mer om vår refusjonsgaranti.
Endringer som følge av koronaviruset.


Den største scenen på Union Scene! Til vanlig kun ståplasser, men grunnet utbruddet av koronaviruset, er det nå kun sitteplasser, med mindre noe annet er spesifisert under arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Til vanlig en fast stor bar inne på Hovedscenen, samt fast bar i Centralen. Av smittevernhensyn er disse per nå stengt, og bestilling av drikke/snacks foregår via tjenesten Ordr.

Lurer du på noe mer? Se her.

Kjøp jazzpakka som inkluderer alle jazzkonsertene i serien (Spar 300,-). Les mer her.