Trond Kallevåg

Fengselsfugl

Trond tok norske og utenlandske anmeldere med storm da han gav ut forrige album Bedehus & Hawaii i 2019. Høydepunktet ble nådd da Bandcamp, utvilsomt en av verdens største og viktigste platformer for salg av musikk, kåret platen Bedehus & Hawaii til en av 15 beste internasjonale jazzutgivelser i 2019. I sin anmeldelse skrev de at det var «en av de nydeligste innspillingene som har nådd butikkhyllene i 2019». Platen ble spilt inn i studioet til Geir Sundstøl som sto for Hawaiivibber med sitt sublime steelgitarspill som perfekt matchet Kallevåg sin åpenbare affeksjon for atmosfærisk filmmusikk, forsiktig bedehussakralitet og polynesisk exotica. Bandet inkludert Geir sømfarte siden hele Norge med musikken. 

Fengselsfugl er tittelen på den kommende platen til komponisten og gitaristen Trond, og utgis 9. april 2021 på plateselskapet Hubro og spinner videre på forrige plate Bedehus & Hawaii som skildret miljøer som stod litt på siden. Skllingsvisene har de hatt til felles. På platen fikk han med seg noen av landets fremste musikere, blant annet David Wallumrød og Geir Sundstøl. Komponist og gitarist Trond lytteren over til et røveraktig landskap og tar seg inspirere av sine mange møter med innsatte i Oslo Fengselgjennom sin lille stilling som musikklærer der. Isolasjon, håp, mørke og skillingsvisene som var populære i Norge og inni fengslene på 1800-tallet er noen stikkord som har inspirert Trond. Låttitlene er også de samme som flere skillingsviser som ble skrevet av kjente fengselsfugler, eller rikskjendisene som de var, som Ola Høyland og Gjest Bårdsen da de sonet sine dommer i sine kalde og mørke celler i flere norske fengsler 

Kombinasjonen av Trond sin varme Fendergitar-lyd og hans lyriske komposisjonene skaper stemningsfulle landskap og gir assosiasjoner til filmmusikk. Melodiene kan minne om allsang fra familiære høytider, som går over til stemningsfulle improviserte strekk som musikken til sene bilturer og halv-våkne drømmer fra baksetet.  

Kritikerne gav Bedehus & Hawaii svært gode anmeldelser. Deriblant på trykk i Dagens Næringsliv - "Åpen Klasse av Høy Klasse", Dagsavisen - "Klasse for seg", Dag og Tid - "Hansen og Sundstøl er så avgjort på bølgelengd" og Vårt Land på to hele sider - "Den Nye Strengemusikken" og BBC Radio - "Its a lovely album all the way through". Gjennomgående i anmeldelsene er at musikken blir beskrevet som vanskelig å sjangersette, utforskende, filmatisk og overraskende melodisk, eller som Vårt Land skrev: «Plata har en folkelighet ved seg som gjør at den burde appelere videre enn (bare) til de engere jazzkretser».

LINEUP:
Trond Kallevåg Hansen - Gitar og Komposisjoner
Kjetil Steensnæs - Pedalsteel og Gitar
Adrian Løseth Waade - Fiolin
David Wallumrød - Keys
Alexander Hoholm - Kontrabass
Ivar Myrset Asheim - Trommer

Drammen Jazzforum inviterer til jazzkafé fra klokken 18:00. Konsertstart ca 20:00. 18-årsgrense + vergeordning. 

Praktisk info
Les mer om vår refusjonsgaranti.
Endringer som følge av koronaviruset.


Den største scenen på Union Scene! Til vanlig kun ståplasser, med noen variasjoner under koronapandemien.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Til vanlig en fast stor bar inne på Hovedscenen, samt fast bar i Centralen. Av smittevernhensyn er disse per nå stengt, og bestilling av drikke/snacks foregår via tjenesten Ordr.

Lurer du på noe mer? Se her.


Kjøp Jazzpakka og få tilgang til alle høstens jazzkonserter. Spar 460,-. Les mer her.