Pallbearer, Elder og Irist (US)

NB! Konserten er i 2022. Konserten var opprinnelig satt opp til 21.10.2021, men har blitt flyttet til 20.10.2022. Dine billetter gjelder for ny dato. 

Dersom ikke ny dato passer, søk om refusjon her. Frist for å søke refusjon er 8. oktober 2021. Enslaved vil spille den 21.10.2021. 

---

Vel møtt til en strålende kveld med TRE band på rekke og rad. Og for noen band! 

Elder
Elder leverer kolossal riffing kombinert med kontinuerlig eroderende melodier og soniske lydlandskaper. Her snakker vi prog, stonermetal og tung psykedelia. Referansene spenner fra 70-talls progdinosaurer, som Yes, King Crimson og Pink Floyd, til likesinnede Motorpsycho og Pallebearer.

I løpet av det siste året har de gitt ut fantastiske «Omens», som vi gleder oss til å høre live. Alle som har vært på en Elder-konsert, vet at man ikke bør gå glipp av muligheten til å se dem live, så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid!  

«Her går man fra blytung metal, til fengende og catchy melodier til progressive vendinger hele veien, som en slags Mastodon møter Rush.» – Norway Rock Magazine. 

«Elder har blitt sammenlignet med både våre egne superhelter i Motorpsycho, og andre amerikanske band som Pallbearer, YOB og til dels Baroness, men faktum er at du bør oppsøke dem selv, enten det er på skive eller live, og finne ut hvilken reise de tar med DEG på.» – Metal Hammer Norway. 

Spotify, Elder: https://spoti.fi/2MuTxyV

Pallbearer
Metalbandet Pallbearer fra Arkansas ga ut «Forgotten Days» på tampen av fjoråret. Kvartettens fjerde fullenger, består av åtte ruvende spor, hvor Pallbearer igjen omfavner sine røtter – denne gang med doom-infusert gnist, både fengende og transcendent. Det er en rå og medrivende evolusjon, fylt med følelser og den unike energien som har definert bandets store karriere. Med andre ord, alt en Pallbearer-fan kan ønske seg! 

Joseph D. Rowland, på bass og vokal, beskriver albumet slik:  

«Forgotten Days is us exploring what is natural to us, » sier Rowland. «The songs tell me where I need to go when I write. We wanted to focus on songs that were visceral and enjoyable to play live – that our audiences would enjoy experiencing. We're also getting back to more of the groovier and heavier elements of Pallbearer. “Heartles” is fairly uptempo and technical. This one is a little more open, but it hammers you.» 

Pallbearer utfordrer sjangeren, noe «Forgotten Days» er et sikkert tegn på. Med "Riverbed", "Caledonia", "Stasis" og albumets 12-minutters epos, "Silver Wings", styrker bandet sin plass i musikken som et av de mest kreative og talentfulle rockebandene i det moderne panteon. De har satt sitt preg på metal, og med dette albumet viser de igjen at de er designet for de større ting. 

Spotify, Pallbearer: https://spoti.fi/390rYFm


Irist
Mer info kommer... 

Dørene åpner 19:00.
Irist starter 19:30.
Pallbearer starter 20:30.
Elder starter 22:10.
18-årsgrense + vergeordning

20. oktober
SceneHovedscenen
Pris480,-
Praktisk infoUnummererte ståplasser, med mindre noe annet er spesifisert i arrangementsteksten.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Barer: Vi har barer rett ved Hovedinngangen og inne på Hovedscenen. Ved store konserter kan det også være ekstra barer. Bar ved hovedinngangen åpner 1 time før salsdørene åpner.

Lurer du på noe mer? Se våre Praktisk Info-sider.