Vi i Drammen Scener ønsker at alle skal få oppleve kultur! Vi har mange arrangementer av ulik størrelse, med forskjellig oppsett av salene, så hvordan vi best tilrettelegger vil variere fra arrangement til arrangement. Vanlig publikumsinngang benyttes.

Rullestolbruker?

Både Hovedscenen og Studioscenen på Drammens Teater har enkelte reserverte plasser for rullestolbrukere i parketten. For å kunne hente ut disse billettene er du nødt til å ta kontakt med Billettluka på 32213100 eller e-post billett@drammenscener.no. Det er heis fra Hovedinngangen til Studioscenen, mens rullestolplassene i Hovedscenen ligger på bakkenivå. Det er to parkeringsplasser rett foran inngangen til Teatret for rullestolbrukere.

Det er garderobemuligheter utenfor Studioscenen, ta kontakt med en av våre verter og de kan både vise vei og hjelpe til.

Ved ankomst

Ankom gjennom Hovedinngangen til Teatret (Glassfoajéen). Det finnes to egne HC-parkeringsplasser rett utenfor Teatret. Fortauet er senket ved krysset i Øvre Torggate eller krysset i Øvre Storgate. Dine plasser i salen står på billetten og våre teaterverter kan henvise deg til din plass i salen. Dersom du har reservert plass, ta kontakt med billettluken og/eller verter som vil hjelpe deg med å omgjøre reservasjonen til en faktisk billett.

Hvis du skal kjøpe billett, ligger billettkontoret i et forhøyet område i Glassfoajéen. Området/balkongen har en egen heis som kan benyttes. Lukk døren etter deg når du går inn i heisen, slik at heisen kan reagere på dine kommandoer.

HCWC

Vi har to HC-toaletter på Drammens Teater. Det ene toalettet finner du i foajéen til venstre bak hovedbaren (trinnfri adgang).

Det andre toalettet er tilknyttet Hovedscenen og befinner seg rett utenfor salen, på venstre side av parkett (mellom foajé og sal – trinnfri adgang).

Alle toalettene har tydelig HC-skilt.

Trinnfri adgang

Det er trinnfri adgang til alle våre scener. På Hovedscenen er det trinnfri adgang på rad 4 til rad 7 i parkett. Vi har rullestolplasser ytterst på rad 5 (eller ved noen forestillinger på rad 6). Merk at det ikke er heis til våre losjerader på Hovedscenen.

På Studioscenen er det heis opp fra Foajeen og trinnfri adgang til rad 1. Rader og seksjoner utover dette på Hovedscenen og Studioscenen, er det trinn.

I Fjerde Losjerad er det unummererte sitteplasser og dersom du skal på en forestilling i Fjerde Losjerad kan du gjerne ringe oss på forhånd dersom du vil reservere en plass. Publikumsområdet i Fjerde Losjerad har plasser som både er trinnfrie og ikke-trinnfrie.

Ledsagerbillett?

Har du behov for ledsager og trenger ledsagerbillett? Ta kontakt med oss på post@drammenscener.no (eller telefon) med info om hvilken forestilling og totalt antall billetter. Send gjerne med bilde av ledsagerbevis. Du vil da få utskrevet en egen billett. Ledsagerbevis må tas med på forestillingsdag.

Teleslynge?

For deg som opplever utfordringer med hørselen, har vi installert et system på Hovedscenen som kan hjelpe deg med å høre bedre.

Dersom du har nyere høreapparat med innebygd Roger-teknologi, aktiveres høreapparatet opp mot vårt system automatisk i det du går inn til Hovedscenen. Aktiveringsenheten er plassert ved dobbeltdørene inn til Hovedscenen.

Har du ikke har nyere høreapparat, kan du låne halsbårne teleslynger fra vår billettluke før forestilling. Skru på teleslyngen, heng den rundt halsen og sett høreappratet i «T»-posisjon før du går inn i salen.

Vi har et begrenset antall teleslynger til utlåns. Har du spørsmål eller er usikker om ditt høreapparat kan brukes opp mot vårt anlegg, eller ønsker å reservere en halsslynge, kan du på forhånd kontakte oss på post@drammenscener.no.

Skilt/informasjon

På Teatret er det skiltet til HC-toaletter og til heisen for å komme opp til Studioscenen. Dersom du trenger bistand, kan du spørre en av våre teaterverter som går kledd i sort.

Døvetolk?

Vi har per nå ikke døvetolker på våre forestillinger.