Drammen Symfoniorkester

Med Ellisiv Tandberg

Når har du en enestående mulighet til å høre to av musikkhistoriens mest kjente verk i Drammens Teater:
Rachmaninov: Konsert for klaver og orkester nr.2 i c-moll
Dvorak: Symfoni nr.9 i e-moll, "Fra den nye verden"

Ellisiv Tandberg er en av de ledende norske pianistene i sin generasjon. Hun har spilt i Oslo Konserthus, Grieghallen og Den Norske Opera og Ballet, og vunnet priser både som klaversolist og som kammermusiker i Norge og Østerrike. Etter studier hos Håvard Gimse ved Norges Musikkhøgskole, flyttet hun til Wien for å studere med den berømte pianisten Jura Margulis ved Musik und Kunst Privatuniversitet der Stadt Wien. I fjor avsluttet hun mastergraden med en eksamenskonsert som fikk strålende tilbakemeldinger.

Dirigent Jørn Fossheim er siden 2020 Drammen Symfoniorkesters kunstneriske leder. Han er utdannet pianist ved Østlandets Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole og har siden studert orkesterdireksjon ved Rimskij-Korsakov-konservatoriet i St. Petersburg. Som dirigent har Fossheim vært leder for flere operahus og dirigert orkestre i en rekke land. I tillegg til sin virksomhet som utøver er Fossheim spesielt opptatt av å bevare og formidle vår hjemlige musikalske arv, og er en av grunnleggerne av prosjektet Norsk Musikkarv.

Drammen Symfoniorkester ble stiftet i 1919, og er altså over 100 år. Et stort antall opera-, operette- og ballettforestillinger, kirkekonserter, symfoni- og solistkonserter, populærkonserter og familiekonserter står på orkesterets merittliste. Orkesteret er blant annet blitt hedret med Drammen kommunes kulturpris i 1999 og 2019. Drammen Symfoniorkester tar sikte på å være hele regionens orkester med et variert programtilbud, og holder konserter både i Drammen og området rundt.

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.