Nyttårskonserten

med Drammen Konsertorkester

For første gang siden 2020 blir det endelig klart for nyårets fineste tradisjon igjen: Nyttårskonserten med Drammen Konsertorkester! Ikke nok med det: vi feirer Nyttårskonserten forsinkede 40-årsjubileum! 

Vi kan i 2023 lokke med hele to flotte solister: Cecilie Schilling (sopran) og Pernille Wik (mezzo-sopran). 

Cecilie Schilling er et kjent navn for mange i Drammens-området. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Høgskolen for teater, opera og musikal ved universitetet i Gøteborg. Hun har jobbet som frilans sanger siden 2002, og gjort en rekke forestillinger og konserter med forskjellige orkestre, korps, kor og band. I ti år har hun hatt en av hovedrollene i Svelvikspelet "Den gode hensigt", hun har lært seg buktaling/synging og har gjort mange forestillinger med dette i Norge, Danmark og Sverige.  

Pernille Wik er en ung lyrisk mezzo-sopran, med stor lidenskap for musikk. I Stavanger følger hun drømmen som operasanger, og der studerer hun klassisk sang under den internasjonalt kjente sopranen Elizabeth Norberg-Schultz. Dette året er hun på utveksling til konservatoriet i Salerno, Italia hos mezzoen Monica Bacelli. I tillegg har hun også jobbet med stjernetenoren Matthew Mark Marriott opp gjennom årene. Hun har allerede hatt flere store roller i både inn- og utland, og har blant annet sunget Zita i Puccinis Gianni Schicchi både i Norge og Italia, og Hänsel i Humperdincks Hänsel und Gretel med Opera Rogaland. I høst debuterte hun som Mercedes i Carmen i Opera Rogaland sin første fullproduksjon, og som Carmen konsertant. I tillegg til opera er både kor- og kirkemusikk svært viktige sjangre for Pernille, siden hun startet sin musikalske karriere i kirkekor. Som solist har hun både sunget musikk som Robert Schumanns Frauenliebe- und leben, Edward Elgars Sea Pictures og vært alt-solist i Pergolesi Stabat mater. Pernille er et arbeidsjern som i løpet av sin korte karriere har rukket å produsere og arrangere både solokonserter, turneer og større produksjoner. I vår var hun produsent bak Studentenes Støttekonsert for Ukraina, i samarbeid med Stavanger konserthus og Fakultetet for Utøvende Kunstfag ved UiS.

Dirigent: Bjørn Bogetvedt. 
Konfransier: Gustav Jørgensen

Vi gleder oss til å igjen få spille for dere i vårt fine teater, og til en flott musikalsk åpning av det nye året!

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.