Nyttårskonserten

med Drammen Konsertorkester

For første gang siden 2020 blir det endelig klart for nyårets fineste tradisjon igjen: Nyttårskonserten med Drammen Konsertorkester! Ikke nok med det: vi feirer Nyttårskonserten forsinkede 40-årsjubileum! 

Vi kan i 2023 lokke med hele to flotte solister: Cecilie Schilling (sopran) og Pernille Wik (mezzo-sopran). 

Cecilie Schilling er et kjent navn for mange i Drammens-området. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Høgskolen for teater, opera og musikal ved universitetet i Gøteborg. Hun har jobbet som frilans sanger siden 2002, og gjort en rekke forestillinger og konserter med forskjellige orkestre, korps, kor og band. I ti år har hun hatt en av hovedrollene i Svelvikspelet "Den gode hensigt", hun har lært seg buktaling/synging og har gjort mange forestillinger med dette i Norge, Danmark og Sverige.  

Pernille Wik fra Drammen er en ung lyrisk mezzo-sopran med stor lidenskap for musikk. Hun flyttet til Stavanger for et år siden for å følge drømmen som operasanger! Der studerer hun klassisk sang under den internasjonalt kjente sopranen Elizabeth Norberg-Schultz og tenoren Matthew Mark Marriott. I høst debuterte hun på operascenen som en av hovedrollene i Opera Rogaland sin oppsetting av Puccinis Gianni Schicchi.  

Drammen Konsertorkester ble stiftet i 1990, noe som ble feiret med en forsinket jubileumskonsert i Bragernes kirke i november 2021. DKOs røtter går derimot helt tilbake til 1875! Orkesteret har ambisjoner om å holde et høyt nivå gjennom hele året, og vi avholder flere konserter hvert år hvor alle grupper får brynt seg, med de tradisjonsrike Nyttårskonsertene i Drammens Teater og NM som høydepunkter. Orkesteret har ca. 35 medlemmer i alderen 16 til over 80 år, og vi jobber hele tiden mot vår visjon: "Drammen Konsertorkester - På topp musikalsk og sosialt!".  

Dirigent er Bjørn Bogetvedt. 

Vi gleder oss til å igjen få spille for dere i vårt fine teater, og til en flott musikalsk åpning av det nye året!

Praktisk info
Les mer om vår refusjonsgaranti.
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i hver losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.