Daniel García Trio

Support: Ragajazz

Daniel García Trio holder konsert i Drammens Teater 15. april! Daniel García er en innflytelsesrik stemme fra den nye generasjonen spansk jazz. Reinier “El Negrón” og Michael Olivera utgjør resten av trioen. Opplev gruppen som setter standaren for europeisk jazz!

Daniel García henter inspirasjon fra musikken til hans hjemland og kombinerer det med samtidens jazz. Du kan også høre påvirkning av klassisk, elektronisk, rock og samtidsmusikk i Garcías musikalske uttrykk. Med en unik sammensetning av sjangre skaper Daniel García uttrykksfull musikk med sterke rytmer.

Født i Salamanca, Spania i 1983, vokste han opp i en familie med musikere. Som barn hørte han på alt fra Stravinsky til Fatboy Slim og Led Zeppelin. Da Daniel García studerte på Berklee College of Music i Boston ble han lært opp av Grammy vinneren Danilo Pérez som ble en mentor for García. I 2011 mottok Daniel García prisen for best jazz opptredenen i Berklee. Etter dette gikk han videre til å spille med kjente musikere som Arturo Sandoval, Jorge Drexler og Greg Osby. Etter dette ble García en av de mest ettertraktede spanske jazzmusikerne, både som pianist og produsent.

Daniel García Trio har spilt sammen i mange år. Interaksjonene mellom musikerne på scenen er sømløse, sammen skaper de uimotståelig musikk. Garcia inviterer flamenco danser Belalli Austria som gjesteartist. Austria Bellali er en meksikansk koreograf, danser og produsent bosatt i Norge.

Ragajazz – oppvarmingsband
Trioens oppvarmingsband er ingen andre enn Ragajazz! Gruppen henter den musikalske arven til Solbergelva og vil samtidig berike norsk jazzmusikk med indisk raga. Raga-skalaene er flere tusen år gamle og stammer fra denvediske tidsalderen i India, hvor disse ragaskalaene ble fremført i templer. Det sies at bestemte toner har magisk kraft og helbreder.

Kom og opplev musikalsk magi og bli trollbundet.

Line-up:
Sunanda Sharma - vokal
Trygve Seim – saksofon
Jai Shankar – tablas

Praktisk info
Velkommen til Studioscenen, lokalisert i 2. etasje.

Forestillingene starter presis. Dørene til Studioscenen åpnes ca 20 minutter før forestillingen starter.

Egne rullestolplasser på første rad. Ta kontakt med oss for bestilling.

Toaletter finnes bak Teaterbaren i 1. etasje.

Du finner svar på flere spørsmål her.