Skala Operakor med Viken Operaakademi

Mefistofele

Skala Operakor har gleden av å presentere den forrykende operaen Mefistofele - en fabelaktig opera av Arrigo Boito! 

Dette er en sjelden sjanse til å få høre et verk som kun er satt opp én gang tidligere i Norge! Denne storslåtte komposisjonen er ufortjent lite kjent her til lands og det gjør vi nå noe med.

Vi lover mektige korpartier og krevende solistprestasjoner. Det blir både himmel og helvete, smektende duetter og dramatiske arier. Du vil nok takke oss for at du blir kjent med en lang rekke nydelige melodier, ja, vi vil faktisk kalle dem hits.

Operaen Mefistofele forteller historien om Faust, som er ledet av sitt ønske om å bli ung og vakker igjen, og selger sin sjel til djevelen, selveste Mefistofele. Sammen vil de reise tilbake i tid og ta rikelig for seg av livets gleder. Men, som ofte i operaens verden, ender det med drama og en dødelig kamp mellom det gode og det onde. Spoiler: Et hærskare av engler frelser Faust i siste liten, og djevelen taper kampen.

Denne helaftens oppsetningen er ved kor og solister fra Skala Operakor, med forsterkninger fra sangere i Viken Operaakademi. Forestillingen spilles med fullt orkester, dansere og spennende digitale effekter.

Operaen spilles på originalspråket. Velkommen til et fyrverkeri av en kveld du sent vil glemme!

Arrigo Boito (1842-1918) er mest kjent som librettist for flere av den store Giuseppe Verdis operaer, ofte under pseudonymet (og anagrammet) Tobia Gorrio. Mefistofele er hans eneste egne opera som komponist og librettist. Urpremièren på La Scala-teatret i Milano (1868) fikk elendig mottagelse. En omskrevet utgave av Mefistofele ble i 1875 en umiddelbar suksess og er nå blant operaens store klassikere, med sine storslagne, vakre korpartier og markante og krevende solistroller. Kun én oppsetning er så langt spilt i Norge: i 2015 ble Mefistofele oppført av Trondheim Symfoniorkester i samarbeid med Krakow Opera.

Skala Operakor
Med sine 65 sangere er Skala Operakor Norges største ikke-profesjonelle operakor. Alle solistroller i Skalas produksjoner inntas av korets egne sangere.

Viken Operaakademi
Viken Operaakademi er et profesjonelt ledet, årlig akademi for ambisiøse, men ikke-profesjonelle sangere og musikere med særskilt interesse for klassisk opera.
 
Orkesterdirigent: Maria Nygård Molund
Kordirigent: Hedda Dicanio-Bakker
Pianister: Lars Fredrik Nystad og Stefan Ibsen Zlatanos
Konsertmester: Elisabeth Turmo

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.