Sara Correia

Åpningskonsert, Drammen Sacred Music Festival

Bli med på åpningskonserten til Drammen Sacred Music Festival! Dette blir en uforglemmelig konsert med den talentfulle fado-sangeren Sara Correia 16. september. 

Sara Correia, som har vært en fast deltaker på de beste Fado-husene i Lisboa siden hun var liten, synger med personlighet og styrke som noen som har vokst opp med å lytte til Fado. Hennes debutalbum, "Sara Correia", ble utgitt i september 2018 og mottok umiddelbar ros fra kritikere og publikum.

I september 2020 ga hun ut sitt andre album, "Do Coração", som ble produsert i samarbeid med Diogo Clemente. Albumet inneholder en blanding av egenskrevne sanger og tradisjonelle Fado-låter, der Sara Correia setter sitt eget preg på musikken. Den første singelen fra albumet, "Chegou Tão Tarde", har tekster og musikk av den anerkjente sanger-sangskriverem Joana Espadinha. Sara Correia samarbeidet også med kjente artister som Carolina Deslandes, Luísa Sobral, António Zambujo og Jorge Cruz på albumet.

I tillegg til sine suksessfulle albumutgivelser har Sara Correia også opptrådt ved store arrangementer som åpningen av den portugisiske presidentskapet for Europarådet i 2021, der hun sang sammen med Portugals symfoniorkester. Hun har også blitt anerkjent med prestisjetunge priser som PLAY - Portuguese Music Awards for beste Fado-album.

Sara Correia har arbeidet hardt for å etablere seg som en av de fremste Fado-sangerne i sin generasjon. Hun har også fått anerkjennelse utenfor Portugal, og har holdt konserter og imponert publikum over hele verden, fra Spania og Sør-Korea til Norge og Chile.

Nå kan du få muligheten til å oppleve Sara Correias magiske stemme og lidenskapelige tolkning av Fado under åpningskonserten til Drammen Sacred Music Festival. Det blir en kveld fylt med følelser og musikalsk mestring, der Sara Correia tar deg med på en reise gjennom Fados rike historie og hennes egne unike tolkninger av denne tradisjonelle portugisiske musikksjangeren.

Oppvarmingskonsert med Radik Tyulyush og Yuliyana Krivoshapkina
To unike musikere, Tyulyushu og Ktivoshapkina skal sammen varme opp konserten til Sara Correia. De inspireres av lydene fra de naturlige omgivelsene – dyr, fjell, bekker og den harde vinden. De bruker dette til å uttrykke seg med det som kalles stemmer av naturlyder.

Radik Tyulyush er en fremragende musiker fra Republikken Tyva. Han ble født i Solchur, Övür-provinsen Tuva, på grensen til Mongolia. Kjent som en komponist i tillegg til å være Master of Traditional Tuvan Throat Singing. Han har vært medlem av den ikoniske gruppen Huun Huur Tu siden 2006.

Yuliyana Krivoshapkina ble født i Yakutia, også kjent som Sakha-republikken i det nordøstlige Sibir. Yuliyana er en av de beste utøverne av khomus, som er det nasjonale instrumentet til Yakut-folket. Khomus er en type kjeveharpe som tradisjonelt brukes av sjamaner i Yakutia som et helbredende instrument. Yuliyanas ferdigheter lar henne spille rundt tre oktaver. Khomusen er plassert i musikerens munn og plukket med fingrene for å generere en lyd som har et fantastisk bredt spekter og volum.

Radik Tyulyush og Yuliyana Krivoshapkina spiller fra 19:30. Sara Correia spiller fra 20:00.

Praktisk info
Velkommen til Studioscenen, lokalisert i 2. etasje.

Forestillingene starter presis. Dørene til Studioscenen åpnes ca 20 minutter før forestillingen starter.

Egne rullestolplasser på første rad. Ta kontakt med oss for bestilling.

Toaletter finnes bak Teaterbaren i 1. etasje.

Du finner svar på flere spørsmål her.