Yngve-fra barnehjemmet til LO-toppen

Dette arrangementet er besluttet flyttet til 28. september 2022. Dine billetter er gyldig for den nye datoen.

Har du ikke mulighet for å gå på den nye datoen, kan du søke om refusjon via din kvitteringsside eller se tilsendt e-post for mer informasjon. Frist for å søke refusjon er 17. februar.

----

Yngve - fra barnehjemmet til LO-toppen
handler om tidligere LO-leder Yngve Hågensens liv. Han er gjennom tidene en av de fagforeningskjemper som har hatt mest innflytelse på samfunnsutviklingen i Norge. Nå skal livet hans gjenskapes på teaterscenen med Dennis Storhøi i hovedrollen. Han er kjent for det norske folk via et omfattende rolle-register innen både teater, TV og film. 

Gjennom sine verv var Yngve Hågensen en sentral person i maktens korridorer, og det er mye dramatisk materiale å hente fra hans liv. Han hadde en tøff barndom, bodde flere år på barnehjem og under krigen måtte han flykte fra tyskernes bomber. Fra 1955 til 1969 var han papirarbeider ved Saugbrugsforeningen i Halden. Gjennom dette kom han inn i fagforeningsarbeid og ble etter hvert distriktssekretær, LO-sekretær og LO-leder. Hågensen var en markant og sterk LO-leder som ikke nølte med å være kritisk til Arbeiderpartiet om deres politikk gikk utover de fagorganiserte. I denne forestillingen opplever du viktig Norge-historie. Her får du innblikk bak kulissene i prosesser og resultater som ligger til grunn for det velferds-samfunn vi har i dagens Norge.  

Anette Hoff vil spille rollen som Gro Harlem Brundtland i forestillingen. Hun er en kjær skuespiller for det norske folk gjennom sin mangeårige deltakelse i Hotel Cæsar hvor hun ble tildelt Gullruten i 2010. I tillegg til en rekke roller på teaterscenen har hun også bred erfaring fra både film og tv-serier. I øvrige roller på scenen finner vi Alexander Hermansen, Frank Skovrand, Terje Brevik, Ole-J. Lindberg, Sunniva Berg, Dag Sørlie og ensemble. Regi ved Ole-Hermann Gudim Lundberg. Arrangør er Yngveteater som består av åtte ulike organisasjoner innen arbeiderbevegelsen i Østfold.

Forfatter Jens O. Simensen har skrevet forestillingen som speiler den tidligere LO-lederens historie. Musikken lages av Svein Gundersen. Det skal spilles totalt åtte forestillinger på like mange steder i Viken. Forestillingen produseres av åtte organisasjoner i arbeiderbevegelsen i Viken. Premiere vil være fredag 28. januar på Brygga Kultursal i Halden. Tirsdag 8. februar kommer den til Drammen Teater.

Praktisk info
Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Toaletter finnes i 1. og 2. losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren). Garderobe finnes under Hovedscenen.

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.