Yngve – fra barnehjemmet til LO-toppen

Forestillingen vil bli flyttet. Ny dato vil bli annonsert via e-post og/eller SMS når det er klart. Salget vil da åpne igjen. Blir det flyttet, vil alle innenfor refusjonsgarantien få tilbud om refusjon. Grunnet stor mengde refusjoner, kan refusjon ta opp til 1 måned.

----

Yngve - fra barnehjemmet til LO-toppen
handler om tidligere LO-leder Yngve Hågensens liv. Han er gjennom tidene en av de fagforeningskjemper som har hatt mest innflytelse på samfunnsutviklingen i Norge. Nå skal livet hans gjenskapes på teaterscenen med Dennis Storhøi i hovedrollen. Han er kjent for det norske folk via et omfattende rolle-register innen både teater, TV og film. 

Gjennom sine verv var Yngve Hågensen en sentral person i maktens korridorer, og det er mye dramatisk materiale å hente fra hans liv. Han hadde en tøff barndom, bodde flere år på barnehjem og under krigen måtte han flykte fra tyskernes bomber. Fra 1955 til 1969 var han papirarbeider ved Saugbrugsforeningen i Halden. Gjennom dette kom han inn i fagforeningsarbeid og ble etter hvert distriktssekretær, LO-sekretær og LO-leder. Hågensen var en markant og sterk LO-leder som ikke nølte med å være kritisk til Arbeiderpartiet om deres politikk gikk utover de fagorganiserte. I denne forestillingen opplever du viktig Norge-historie. Her får du innblikk bak kulissene i prosesser og resultater som ligger til grunn for det velferds-samfunn vi har i dagens Norge.  

Forfatter Jens O. Simensen har skrevet forestillingen som speiler den tidligere LO-lederens historie. Musikken lages av Svein Gundersen. Det skal spilles totalt åtte forestillinger på like mange steder i Viken. Forestillingen produseres av åtte organisasjoner i arbeiderbevegelsen i Viken. Premiere vil være fredag 12. februar på Brygga Kultursal i Halden. Tirsdag 16. februar kommer den til Drammen Teater.

Praktisk info
Les mer om vår refusjonsgaranti.
Endringer som følge av koronaviruset.


Gamle og tradisjonsrike Hovedscenen i Drammens Teater.

Enkelte seter er markert med begrenset sikt. Det er satt av egne seter til rullestoler og ledsager - ta kontakt med oss for bestilling av disse setene.

Grunnet smittevernregler vil det være salg av drikke/snacks på Teatret til bord via tjenesten Ordr. Bordene står i foajéen og i gangene/salene i selve Teatret.

Toaletter finnes i hver losjerad, under hovedscenen og ute i foajéen (bak baren).

NB! Salen har IKKE heis til 1., 2. og 3. losjerad.

Du finner svar på flere spørsmål her.