Den Internasjonale Jazzdagen og Eid feiring

Majaz og Samarbeidsgruppen med Mathisen / Torres / Gaddi / Oseth / Sion

Velkommen til feiring av Eid under Den Internasjonale Jazzdagen! Kom 21. april og opplev god musikk fremført av en rekke dyktige jazzmusikere.

Den Internasjonale Jazzdagen er en arena for å bruke musikk som et verktøy for å skape samhold mellom folk fra ulike kulturer. Med dette verdigrunnlaget har vi håndplukket en rekke flerkulturelle musikere for å fremme et mangfoldig kulturuttrykk. Gjør deg klar for en uforglemmelig Eid feiring!

Majaz er Norges eneste Dabke-band, med musikere fra Syria, Palestina og Norge. Dabke er en musikkstil med røtter i Midtøsten, og er den ultimate Arabiske party-musikken. Under konsert med Majaz er det umulig å sitte stille. I vesten kjenner mange Dabke fra opptredener som 47Soul og Omar Soleyman, men Dabke har dype røtter og er i utgangspunktet tradisjonell bryllupsmusikk som får folk til å danse i flere dager. Dabke skaper glede, fest og samler hele Midtøsten på tvers av nasjonaliteter og religioner. Musikken får alle, uansett etnisk bakgrunn, til å danse sammen.

Samarbeidsgruppen har noen av de viktigste stemmene i den norske jazzscenen i dag. Brødrene Per og Hans Mathisen har en lang erfaring med turneer verden rundt og en rekke album utgivelser. Samtidig a°pnes denne arenaen for musikere med en ulike kulturelle bakgrunner for å møtes på tvers av kunstnerisk uttrykk som Raciel Torres opprinnelig fra Cuba og Guy Sion fra Israel. Begge er i dag bosatt i Norge. Samarbeidet bygges opp med lokal forankring med Magnus Oseth og internasjonalt med den italienske pianisten, Piero Gaddi.

Høres dette ut som noe for deg? Opplev musikken på Drammens Teater i April!

Medvirkende artister:
Samarbeidsgruppen:
Guy Sion - saksofon
Magnus Oseth - trompet
Raciel Torres – trommer
Per Mathisen – Bass
Hans Mathisen – Gitar
Piero Gaddi – flygel

Majaz
Saleh Mahfoud - vokal, gitar og kanun
Rola Srour - vokal
Jamal Safi - perkusjon
Jonas Cambien - tangenter
Adrian Myhr - bass
Michaela Antalova - trommer

Dette arrangementet er et samarbeid mellom Interkultur og Diwan.

Praktisk info
Ligger i Teatrets glassfoajé. En koselig og intim scene for de gode opplevelsene. Unummererte sitteplasser.

Du finner svar på flere spørsmål her.