Gummilyd #20

Apathetic Atrophy || Håvard Augestad || Steinar Stensen

GummiLyd er en konsertserie der eksperimentell musikk og smalere genre, fremføringer og performance kan oppleves live. Det være seg elektronika, drone-musikk, ambient, dark industry, synth og sequencer-oppbygget lyddesign, spoken word, dans, improvisert støymusikk basert på bearbeidede feltopptak på diy- og ukonvensjonelle instrumenter, freejazz eller harsh noise. Musikken kan oppleves å være i randsonen av det etablerte, kommer gjerne fra undergrunnsmiljøer og åpner for reiser i nye lydlandskaper.

Gummilyd #20 byr på besøk av: 
Apathetic Atrophy (Kristian Solli) tar utgangspunkt i industrial og power electronics fra 80-tallet, med fokus på analoge synther, tape loops, feltopptak, stål, betong og støy. Det er kaldt, blekt og mørkt.

AA jobber etter strenge dogmer for både utgivelser og konserter, i tro om at begrensninger og en ‘back to basics’-tankegang fremmer essensen i lydbildet. Det har resultert i to kassetter som er blitt solgt i henholdsvis Norge, Tyskland, Italia og Japan, og har tre kommende utgivelser i Tyskland og Norge.

Tematisk går Apathetic Atrophy dypt i selvrefleksjonen og jobber helst med menneskets kølsvarte indre. Lenge leve essensen.

---

Steinar Stensen (f. Bodø, 1983) er en musiker, kunstner, synthesizer-entusiast og komponist bosatt i Trondheim. Han vil kanskje for noen være kjent som frontmann og primus motor i støyrock/punk-gruppene NERVØS! (2001->) og YDMYG (ca 2018-2020) samt som soloartist og i diverse improvisasjonsbaserte grupperinger.

Han har sin faglige bakgrunn fra Musikkteknologi ved NTNU, og har gitt ut musikk på både cd(r), kassett, og vinyl på diverse labels siden 2006.

Hans musikalske uttrykk som soloartist oppsummeres som "div improvisert elektronisk og elektroakustisk musikk", som spenner fra det hektiske og fragmentariske til det meditative og dronende, alt etter dagsformen.

Ved siden av sin musikalske virksomhet har han drevet et knippe små kassett/plateselskap basert i Trondheim, og er p.t. musikkansvarlig for Cool Pro Rec. Han er grunnlegger av den interdisiplinære kunst/musikk-serien Klubb Tafatt, og utgjør halvparten av kunstnerduoen Jordens Salt.

---

Håvard Augestad fra Larvik kommer med sitt prosjekt "The sneaky void".

Praktisk info
Multisalene våre ligger i 2. etasje. Trapper opp finnes forbi Centralen bar.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Toaletter finnes nede ved Hovedinngangen.